Contact Informatie

Voor informatie over, of het boeken van een rondleiding belt U met: 0413-475133, U kunt vragen naar Tineke of Ilse
Ook kunt U natuurlijk langskomen bij de Rooise Wijnboer.

Wij zijn geopend:
maandag van 13.00-18.00
dinsdag tm donderdag van 9.00-18.00
vrijdag van 9.00-20.00
zaterdag van 9.00-17.00

Voor verkoop informatie, of algemene informatie over Rooiseheide wijn
kunt U bellen, of faxen naar 0413-475133
Natuurlijk kunt U ook Uw vragen emailen, klik hiervoor op de flessen:


Jolanda Eijkemans-van Boxmeer lanceert uniek nieuw Roois streekproduct.Eikebei likeur
Sinds jaar en dag worden er bij "t vollegrondstuindersbedrijf familie Eijkemans aan de Liempdseweg in Sint-Oedenrode aardbeien gekweekt van uitmuntende kwaliteit.

Fier hangen de blozende zomerkoninkjes genaamd Elsanta aan de met zorg opgekweekte planten wachtend om geplukt te worden en via de veiling bij de consument terecht te komen.
Het zal ongeveer een halfjaar geleden zijn dat Jolanda de briljante ingeving kreeg om iets meer met deze aardbeien te gaan doen. Waar het bij onze ooster- en zuiderburen al jaren wordt gedaan, is het in Nederland een ondergeschoven kindje.

Daar gaat volgens Jolanda nu verandering in komen, zij heeft namelijk van haar eigen aardbeien een zeer geconcentreerde aardbeienlikeur laten maken.

Ruim 130 kilogram rijpe aardbeien hebben een aantal maanden liggen trekken op hoogwaardige alcohol.

Na regelmatig geproefd te hebben was het moment supreme aangebroken en kon er gebotteld gaan worden.

Het resultaat, een zeer geconcentreerde volfruitige aardbeienlikeur met een alcoholpercentage van 20%

De likeur is afgevuld in een exclusieve slanke breed uitlopende fles. Het oog wil natuurlijk ook wat volgens Jolanda. Voor wat betreft de naam die heeft onze pa bedacht, door de woorden Eijkemans en aardbeien door elkaar te husselen kwam hij op het geweldige woord "Eijkebei Likeur"

Daar het door de wet verboden wordt alcoholische dranken te verkopen op een locatie zonder de desbetreffende benodigde papieren heeft Jolanda besloten de distributie geheel via Drankenhandel van Boxmeer aan de Deken van Erpstraat 24 te Sint-Oedenrode te laten verlopen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de plaatselijke horeca dit product niet op de kaart mag zetten integendeel, Jolanda hoopt dat er ook vanuit de horeca interesse komt om zo de Rooise en ook andere streekproducten nog meer onder de aandacht te krijgen.
tekst overgenomen van mooirooi.nl